WILLY MANS

Coach en retail deskundige met meer dan 35 jaar ervaring in verkoop en managementfuncties. Al op jonge leeftijd leerde zij de kneepjes van het vak. Ze is vanuit de werkvloer opgeklommen tot filiaalmanager en uiteindelijk rayonmanager. Willy heeft reorganisaties van winkels en faillissementen begeleid.

Door interne opleiding heeft zij zich geschoold in het begeleiden van (nieuwe) medewerkers op de werkvloer. Ze heeft tijdens haar loopbaan vele trainingen ontwikkeld die onder andere  gericht zijn op verbetering van resultaten en onderlinge samenwerking.

In 2018 heeft zij de internationale opleiding tot coach bij de Inge Rock-academie met goed gevolg afgesloten. Vanuit haar passie voor de retail laat zij medewerkers, filiaalleiders en managers beleven hoe bijzonder het is om in deze branche te (blijven) werken.

Door het stimuleren en overtuigen van hun talenten en ontwikkelpunten motiveert Willy deelnemers om hun potentie naar boven te halen en maximaal in te zetten! Ze biedt ondersteuning in het ontwikkelen van personeel en presentatie en geeft doelgericht en praktisch advies over het vergroten van de verkoop en verbeteren van klantgerichtheid. Dit alles vanuit een hands-on aanpak waarbij samenwerking centraal staat.

PASSIE EN FOCUS

Ik zet mijn deskundigheid in om managers en medewerkers in de retail te ondersteunen. Het gaat om het vergroten van de omzet en de onderlinge samenwerking in het team te optimaliseren. Ook ondersteun ik filiaalleiders en managers om sterker te worden in hun leiderschapskwaliteiten. Mijn focus ligt op kennisoverdracht, beleving krijgen met de winkel en de klanten, het enthousiast overbrengen van wat je verkoopt. Ik ondersteun bij het creëren en behouden van een goede en gezellige werksfeer met als doel een blijvende passie voor retail, de winkel, de producten, de werkzaamheden en de klanten. Met mijn retail-ervaring heb ik een heldere blik op de situatie en kan hierin snel schakelen. Mijn opleiding tot coach heeft mij bevestigd in mijn deskundigheid professionals in de retail in hun kracht te kunnen zetten.

MISSIE

Voor mij is van belang dat een deelnemer doorzettingsvermogen, leergierigheid, eerlijkheid én bovenal motivatie heeft.

 

De deelnemer moet nieuwsgierig zijn om te willen leren, hiervoor heb je oprechte interesse nodig in nieuwe ontwikkelingen. Tijdens een training of coaching is dit een voorwaarde zodat er van beide kanten respect en tevredenheid ontstaat.
 

Mijn eigen doorzettingsvermogen en leergierigheid breng ik graag over op anderen.
 

Ik ben er dan ook van overtuigt dat wanneer een deelnemer zich inleeft, motiveert, leergierig opstelt en doorzet, hij of zij het optimale uit een training, workshop of coaching kan halen.
 

Ik help medewerkers in de retail hun werkzaamheden op de beste mogelijke manier uit te kunnen uitvoeren en (opnieuw) te motiveren voor hun werk.

UITGANGSPUNT

In al mijn trainingen. workshops  en coaching gebruik ik de TGOROW-methode als ondersteuning. Het is een heldere, goed toepasbare methode. Het belangrijkste is dat de deelnemers na afloop op basis van deze methode het verschil beleven vanaf het moment dat zij aan de training, workshop of coaching begonnen.

TGOROW
T. topic -onderwerp (waar wil je het over hebben)
G. goal- doel. ( wat wil je)
O. outcome -uitkomst. (wat wil je uit deze sessie halen )
R. realty -realiteit (wat gebeurt er nu)
O. options -opties (wat zou je kunnen doen)
W. way forward -stap vooruit ( wat ga je doen)

 

Het startpunt is dat alle betrokken instemmen met de voorgestelde aanpak en samen wordt gewerkt aan een goed eind resultaat. Hoe beter dit duidelijk is, hoe eerder
veranderingen in positieve zin ook écht zichtbaar zijn. Het doel is realistisch en haalbaar als iedereen hier gemotiveerd aan meewerkt.

Soms kan de gewenste verandering snel worden gehaald, soms heeft het meer tijd nodig. In overleg wordt de duur van de trainingen, workshops en coaching-trajecten vastgesteld.

© 2018 Willy Mans Retailcoach

KvK: 71856579 

Luyckershofke 72

5243 WE Rosmalen

  • Facebook Social Icon
  • instagram
  • LinkedIn Social Icon